test banner

Insectensteek

Geef een wespensteek, bijensteek of muggenbeet geen kans. Stop de zwelling. Stop de jeuk

Bite Away, medisch hulpmiddel bij insectensteek en insectenbeet 

Geef een wespensteek, bijensteek of muggenbeet geen kans. Stop de zwelling. Stop de jeuk

De Bite Away is een medisch hulpmiddel voor uitwendig gebruik bij een muggenbeet, bijensteek, wespensteek en steken en beten van paardenvliegen, horzels,  kwallenbeten of brandnetels. Bij gebruik na de insectensteek of insectenbeet worden de jeuk (pijn) en de zwelling voorkomen of sterk verminderd. Maar ook bij later gebruik wordt de jeuk aanzienlijk minder. 
De werking berust op het geconcentreerd toedienen van een constante warmte op de betreffende plek. Het vergulde contactvlak van de Bite Away wordt door een geïntegreerde microchip op circa 50 graden Celsius verwarmd en naargelang de gekozen schakelaar 3 of 6 seconden constant op deze temperatuur gehouden. Deze microchip is speciaal voor Bite Away ontwikkeld en geproduceerd door Siemens. Deze constante warmte breekt het insectengif af zonder de huid te beschadigen.

De linker drukschakelaar is voor 3 seconden en de rechter voor 6 seconden. Voor warmte gevoelige personen en kinderen kan men het beste met 3 seconden  beginnen. Ook na 6 seconden treed geen beschadiging van de huid op. De drukschakelaar kort indrukken en na maximaal 5-10 seconden is de gewenste temperatuur bereikt. Het groene lampje gaat branden en er klinkt een geluidssignaal, u kunt de Bite Away 3 of 6 seconden op de te behandelen plek plaatsen. 

Niet gebruiken op wonden en slijmvliezen. Gecertificeerd volgens de wet op medische hulpmiddelen.  

Onderzoek
In het dermatologische rapport zijn de testresultaten opgesteld naar aanleiding van een klinisch-dermatologische studie naar het gebruik van de Bite Away.  Deze testresultaten duiden op een probleemloos gebruik volgens dermatologisch-klinische criteria. Gedurende de tests kon bij de proefpersonen, bij direct gebruik van de Bite Away na een insecten beet of insectensteek, worden geconstateerd dat de jeuk en zwelling binnen 10 –15 minuten veel minder werd of verdween. Als de Bite Away  binnen enkele uren na de muggenbeet, wespensteek, bijensteek of na gebeten of gestoken te zijn door een horzel of paardenvlieg werd gebruikt was het resultaat het zelfde. Binnen 10-15 minuten  na gebruik van de Bite Away werd  de zwelling en jeuk veel minder of verdween. Ongewenste bijwerkingen of pathologische huidveranderingen werden bij de dermatologische tests niet waargenomen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »