Haaruitval & Haargroei

Sorteren op:

Geen producten gevonden...

We worden geboren met al onze haarzakjes op hun plek. Terwijl sommige kunnen veranderen in grootte na verloop van tijd, ontwikkelen we geen nieuwe na de geboorte. Een volwassene heeft ongeveer 100.000 individuele haren. Het is volstrekt normaal om dagelijks 40 tot 100 haren te verliezen. Normaal haarverlies is het gevolg van de groeicyclus van de haarzakjes, dat lijkt op een “aan/uit” systeem. Dat betekent dat wanneer een oude haar “sterft”, de groeifase opnieuw begint, zodat er een nieuwe haar voor in de plaats komt. De haargroei cyclus heeft 3 verschillende fases:

1. Anagene 
De Anagene fase is de groeifase of de “aan” fase die gemiddeld tot 1000 dagen aanhoudt op de menselijke hoofdhuid, maar kan variëren van 2 tot 6 jaar. Tijdens de Anagene fase vermenigvuldigen de haarcellen zich snel. De haar groeit in diameter en de haar bereikt de maximale lengte.

2. Catagene 
De Catagene fase duurt maar 1-2 weken – het is de overgangs- of regressieve fase voordat de rustfase begint. Dat is wanneer het haar stopt met groeien.

3. Telogene 
De Telogene fase is de laatste rustfase of “uit” fase, die ongeveer 5-6 weken duurt.
Wanneer de oude haar in de Telogene fase is, wordt de activiteit in het haarzakje vernieuwd. Een nieuwe haar in de Anagene fase ontwikkelt zich en dwingt de oude Telogene haar uit te vallen. Dit is hoe we haren verliezen en u zou deze haren kunnen vinden in het bad of in uw borstel of kam.

Er gaan elke dag gemiddeld 40-100 haren verloren door dit natuurlijke groeiproces. In gezonde haarzakjes zullen deze haren snel vervangen worden door nieuw haar.

Een aantal factoren kan de normale haargroei cyclus veranderen en kan tijdelijk of permanent haarverlies veroorzaken, zoals medicatie, bestraling, chemotherapie, blootstelling aan chemische stoffen, hormonale – en voedingsfactoren, schildklieraandoeningen, algemene- of plaatselijke huidaandoeningen en stress.
gtag('config', 'UA-21186078-1');
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x